Tegemoetkoming kraamzorg

Bij zwangerschap of geboorte kan kraamzorg je bijstaan, onder meer voor huishoudelijke taken en bij de verzorging van je baby. Bij CM krijg je hiervoor tot 240 euro terugbetaald.

CM-voordeel

Als je een beroep doet op kraamzorg bij een erkende dienst voor gezinszorg, krijg je een CM-tegemoetkoming. Die bedraagt 4 euro per uur kraamzorg door een dienst voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg, erkend door de overheid.

De tegemoetkoming wordt toegekend voor kraamzorg in de periode van drie maanden vóór de vermoedelijke bevallingsdatum tot drie maanden na de geboorte. Ze geldt voor maximaal 30 uur kraamzorg per kind en per ouder die bij CM aangesloten is. Zijn beide ouders bij CM aangesloten, kun je dus tot 60 uur per kind terugbetaald krijgen.

Top

Wat te doen?

Op de www.cm.be lees je hoe je dit voordeel kunt genieten in jouw regio.

Top
De juiste kous voor de juiste steun Lees meer

2de paar compressiekousen aan 50% korting

Zwangere vrouwen hebben een verhoogd risico op spataders en dragen het best compressiekousen. Met de kousen zorg je voor drukverlagende elegantie.

Contacteer ons

Een vraag over Skoebidoe? Zin om CM-lid te worden? Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Lees meer