Naar de tandarts

Vanaf de leeftijd van twee jaar is het nodig dat je met je kind naar de tandarts gaat.

Hoe vaak naar de tandarts?

Tweemaal per jaar op controle gaan is geen overbodige luxe. Het melkgebit ligt immers aan de basis van een gezond volwassen gebit. De tandarts controleert op gaatjes, plak en tandsteen en geeft advies. Hij controleert ook of er geen orthodontische problemen zijn.

Top

Tips voor een vlot bezoek

Een tandartsbezoek kan voor je kind misschien beangstigend zijn: vreemde geuren, fel licht, vreemde voorwerpen. Een rustige kennismaking maakt het niet meer zo eng voor je kind.

  • Vertel reeds vooraf wat jullie gaan doen. Je kunt dit eventueel aan de hand van poppenspel doen of een kinderboekje rond het thema voorlezen.
  • Draag je eigen onrust niet over op je kind. Probeer rustig te blijven en breng het tandartsbezoek als iets positiefs over.
  • Laat je kind eerst eens met jou meegaan. Zo went je kind aan de tandarts. Misschien mag het al even in de stoel zitten.
  • Neem de vertrouwde knuffel van je kind mee.
  • Sta naast je kind en laat het weten dat je er bent, bv. door zijn handje vast te houden.
  • Laat eventueel oudere broertjes of zusjes als eerste bij de tandarts in de stoel plaatsnemen. Het werkt vaak geruststellend.
Top
Slaap, kindje slaap Lees meer

-10 % op slaapzakken

Een slaapzak van Dreambaby brengt je kleintje zacht en veilig naar dromenland. Alle schone slapertjes genieten nu 10 % korting* op slaapzakken.
* Niet geldig op soldenartikelen van 01/01 t.e.m. 31/01/2018

Contacteer ons

Een vraag over Skoebidoe? Zin om CM-lid te worden? Laat hier je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Lees meer